Sla je vleugels eens uit!
Voor meer informatie
bel: 0165 318167
European Aviation Safety Agency contact
facebook twitter Google+ Pinterest Instagram English
Enjoy the sky. Learn to fly.

Language Proficiency Test

Breda Aviation biedt u de mogelijkheid om uw LPE certificaat te behalen. Dit certificaat is verplicht voor alle piloten die de cursus Radio Telefonie hebben gevolgd.

De LPE test is een test die door alle piloten over de hele wereld gedaan moet worden. De ICAO vindt het noodzakelijk dat piloten in staat zijn om, in redelijk Engels, “een niet-standaard situatie“ duidelijk te maken. Het is tenslotte van essentieel belang dat een piloot goed kan communiceren als de situatie daarom vraagt.

LPE test

De test vindt online plaats op een zelf te bepalen tijdstip en plaats en je bent een computer nodig die aangesloten is op het internet + een webcam en een microfoon (zitten in de meeste laptops standaard ingebouwd).

Voorafgaand aan de test moet je een kopie van het paspoort uploaden wat wordt gebruikt voor identificatie. Tijdens de test krijg je een luchtvaart gerelateerd interview en je moet vooraf opgenomen vragen beantwoorden. 

Tijdens de test moet de kandidaat aantonen dat hij/zij voldoende kan communiceren in de Engelse taal in een luchtvaart omgeving. Het minimum niveau wat moet worden behaald is ICAO Level 4. De ervaring leert dat nagenoeg iedereen in een keer het vereiste niveau haalt.

De kosten voor een LPE test bedragen: € 165,-

U kunt zich aanmelden voor de LPE test via info@breda-aviation.nl.

Contactformulier