Sla je vleugels eens uit!
Voor meer informatie
bel: 0165 318167
European Aviation Safety Agency contact
facebook twitter Google+ Pinterest Instagram English

Medische keuring

Iedereen die in het bezit is van een vliegbrevet of bezig is met de opleiding voor een brevet, dient een vliegmedische keuring te ondergaan.

Voor een bewijs van bevoegdheid als privévlieger (LAPL of PPL) dient u goedgekeurd te zijn voor het medisch certificaat klasse 2. Voor een bewijs van bevoegdheid als beroepsvlieger (CPL) of verkeersvlieger (ATPL) dient u over een medisch certificaat klasse 1 te beschikken. 

Wij werken samen met AEC medicals, een keuringinstituut wat is gevestigd op Breda Airport en een gecertificeerd centrum is dat alle vliegmedische keuringen mag verrichten. AEC beschikt tevens over een NEN en ISO 9001-2000 certificaat. Wil u een afspraak maken voor een medische keuring of heeft u een vraag hierover, neem dan contact met hen op.

Als klant van Breda Aviation ontvangt u bij AEC medicals een korting op uw initiële of herhalings keuring. Dan dient de aanvraag voor de medische keuring via onze balie te verlopen. Mailt u dan onze baliedames met de vraag of zij de afspraak voor u maken.

NOTE:

Er komen bij ons veel vragen binnen over het verschil in de geldigheidsdatum van PPL en LAPL die vernoemd is op een Medical. De EASA wetgeving stelt het volgende hierover:

Het PPL(A) licence draagt de rechten van een LAPL licence in zich. Dus een PPL(A) houder, vliegend met een toestel onder LAPL condities (<2000kg, max 3 passagiers, geen IFR) van wie het Medical klasse 2 is verlopen, mag op het Medical doorvliegen tot de genoemde LAPL verloopdatum onder LAPL condities.

Let wel op: Bij het vernieuwen of vervangen van uw PPL(A) licence (na verlies of einde geldigheid) moet wel weer een geldig Medical klasse 2 worden overlegd. Indien geen geldig klasse 2 Medical kan worden overlegd, dan kan men het PPL laten downgraden van PPL- naar LAPL-FCL.