Sla je vleugels eens uit!
Voor meer informatie
bel: 0165 318167
European Aviation Safety Agency contact
facebook twitter Google+ Pinterest Instagram English
Proefles

Ben jij klaar om te leren vliegen?  Beleef deze unieke ervaring bij Seppe!

Vliegles

Het gevoel dat u heeft als u vliegt tijdens een proefles is een unieke ervaring. Hoog tussen de wolken, waar u volledig de controle heeft over het vliegtuig en met aan beide kanten een zicht dat oneindig lijkt te zijn, dat is een gevoel dat nooit zal vervelen. Het mag dus duidelijk zijn: een vliegtuig besturen is een spectaculaire belevenis.  Breda Aviation biedt u de kans om zelf te vliegen tijdens een proefles onder begeleiding van een deskundige instructeur.
( Maximaal gewicht is 110 kg)

Een vliegles is niet alleen leuk om mee te maken, het is ook nog eens een goed begin voor een opleiding tot sportvlieger of verkeersvlieger. Het is eigenlijk de perfecte gelegenheid om te testen of piloot zijn iets voor u is.

 

Kent u iemand die er altijd al van heeft gedroomd om piloot te worden. Verras deze persoon dan met een cadeaubon


De eerste stap naar een vliegopleiding

Heeft de proefles zo een diepe indruk gemaakt en bent u besmet met het vliegvirus? Dan zou het introductiepakket een mooi vervolg zijn. Met dit introductiepakket kunt u kennis maken met het pilotenvak en bepalen of de opleiding tot sportvlieger of verkeersvlieger iets voor u is. Zo is Breda Airport de perfecte plek om een vliegles te ervaren voor vliegfanaten uit de regio's Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom of natuurlijk andere plaatsen in Brabant.

Breda Aviation is een ATO (Approved Training Organization). Dat wil zeggen dat al onze opleidingen voldoen aan de Europese normen en daardoor een ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport) erkende vliegschool is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u graag meer informatie? Vul ons contactformulier in en wij vertellen u graag meer.

Contactformulier

Reviews proefles

Armin Schawe 05-06-2017: Ik heb een proefles mogen doen. Top van A - Z. Bedankt voor deze mooie ervaring. Absolute aanrader. 

Nancy Jongsma 25-05-2017: Wat een schitterende ervaring, een eerste vliegles. Robert legt rustig eerst een paar dingen uit. Krijg je gelijk het gevoel dat het eigenlijk allemaal niet zo ingewikkeld is (is het natuurlijk wel, maar vliegen leren wordt in kleine stukjes geknipt). Het eerste stukje was helder en niet zo ingewikkeld. 'Gewoon gasgeven en sturen'. Een volgend stukje komt in de 2e les aan bod, die natuurlijk al geboekt is.                                                 

Leo Nieuwlaat 2-6-2017: Een geweldige ervaring met een super leuke piloot Jan Broeder. Jan bedankt.

Roel Hoff 28-05-2017: Heb genoten van proefles vliegen, veel geleerd in korte tijd, was prachtig weer, goede instructeur. Aanrader ! 

Joesoef Henar 27-05-2017: Wat een leuke, enthousiaste en aardige mensen die ons ontvangen, geïnformeerd en begeleid hebben bij deze geweldige proefles! Ik kom hier zeker terug om de rest van mn lessen te volgen, ondanks dat ik een uur moet rijden...

Kees Wagtmans 20-5-2017: Een zeer leerzame en leuke eerste vliegles. Was meer dan de moeite waard, op naar de volgende les.

Chris Martens 14-5-2017: prima 1e vlucht gehad met instructeur Jankees, het was erg leuk om te doen en mee te maken. 

Christ Braspenning 14-5-2017: Was een mooie Vlugt in de omgeving. 

Kees Braun 13-5-2017: Vandaag een proefles voor mijn 50e verjaardag gehad. De piloot was Jan. Het was super! Veel zelf gevlogen (dat had ik niet verwacht). Ik vond het jammer dat het voorbij was. Kortom: een aanrader voor iedereen.

Lars Laurijssen 6-5-2017: Je hebt bij deze proefles genoeg vliegtijd om iets te leren. Ik vond heel heel leuk.


Jos Bruurs 3-5-2017: Een geweldige ervaring. Na een interessante uitleg over het ontwikkeling van de luchtvaart en het vliegtuig zelf (als je van techniek houdt) 'trek je het vliegtuig aan'. Zowel ik als instructeur Kees zijn 1.95 en dan past het vliegtuig als een jas. Je mag meteen aan de bak door het (mede) bedienen van knoppen en pedalen, het opstijgen laten we nog even aan de piloot over. Eenmaal op hoogte mag je daadwerkelijk het vliegtuig besturen, bochten maken, dalen en stijgen. Ondanks dat je druk bent met het in de gaten houden van diverse meters, de horizon en bewolking heb je nog tijd over om te genieten van het uitzicht terwijl de enthousiaste instructeur je volpropt met interessante informatie. Geweldige dag, voor herhaling vatbaar !!


Willemijn Dinklo 27-4-2017: Ik vond mijn proefles of Breda Airport echt fantastisch. Ik kon het niet geloven dat ik al mijn eerste les meteen een vliegtuig mocht besturen, en dan ook al meteen bochten kon maken. Mijn instructeur gaf heel fijn les, tijdens het vliegen legde hij altijd uit wat hij aan het doen was en liet mee voelen bij het sturen. Ik heb veel geleerd in mijn 50 minuten les bij Breda Airport.

Wim Dury 23-4-2017: Vandaag mijn eerste proefles gedaan samen met instructeur Carsten. Het was geweldig. Je krijgt goede informatie en ze zijn er heel vriendelijk en gastvrij. Dit zal zeker niet bij een 1e keer blijven.

Léon van den Broeck 21-4-2017: Voor mijn 50e verjaardag een proefles gekregen. Echt super leuk! En stuk minder eng dan dat ik vooraf had bedacht. Rustige en duidelijke instructies van de instructeur maakten dat ik me erg op mijn gemak voelde. Als ik dan toch 2 kleine verbetersuggesties mag noemen:- Laat me bij ontvangst niet weer al mijn gegevens invullen, maar print het te ondertekenen formulier  van tevoren even uit. Alle gegevens zijn tenslotte bekend. - Verzin iets leuks voor 'het publiek'. Ook al heb ik grote kinderen, zij staan toch een beetje verloren te wachten tot ik weer terug ben. Dan is 50 minuten best lang.


Carol Costello 17-4-2017: I had my first flying lesson at Breda Airport, was really good. The pilot who taught me was really nice, explained everything on what he was doing and how things worked. Would recomend it for people wanting to do something exciting.

Joeri Peeters 17-4-2017: Super ervaring als eerste les. Zelf mogen vliegen. Het maken van bochten, stijgen, dalen en taxi op de landingsbaan ook zelf gedaan. Echt een aanrader.

Pablo Abdelloui 16-4-2017: Ik heb een privéles van 50 minuten gekregen voor mijn 50e verjaardag. Het was een geweldige ervaring en begeleid door een goede service (vooraf en tijdens). Om te reserveren, word je vriendelijk en persoonlijk geholpen en de vlucht met Carsten was subliem. Eerst een heldere briefing gehad, waar mijn vrouw en kinderen ook bij mochten zijn. Daarna even gelegenheid voor foto's. En vervolgens ready for take-off. Goede uitleg en de uitdaging om zelf te vliegen wordt professioneel gestimuleerd. Er werd van te voren verteld dat een dergelijke ervaring verslavend kan werken. Nou, dat is correct. ik kan niet wachten om nog een keer op te stijgen. Dit gevoel van vrijheid is mooi! Zeker aan te bevelen! 

Nils van Santen 8-4-2017: Op 8 april heb ik een proefles gevolgd wat ontzettend leuk, spannend en boeiend was. Ik heb ervan genoten! 

Martin van Emmerik 8-4-2017: Zeer leuk om een eerste vliegles mee te maken. Goede en vriendelijke instructeur. Geeft duidelijk uitleg en voelt vertrouwd aan. Kortom, een aanrader!! 

A Pellicaan 1-4-2017: Het was een hele belevenis de uitleg van robert (de piloot ) was perfect !! Ik ga zeer zeker vaker terug komen om te te gaan vliegen !! Bedankt nog en tot ziens !! 

Elibart Wisse 26-3-2017: Grandioze ervaring.  Gekregen van mijn zoon voor mijn verjaardag. Hij vloog eerst en ik dacht shit dit is serieus, geruststellend toch wel dat dhr Jan Kees Bot (inst.) erbij zat. Toen ik zelf mocht vliegen vond ik dat super leuk en een bijzondere ervaring.     Jan Kees Bedankt voor de toffe dag. 

Robert Wisse 26-3-2017: Vandaag een vriendenles gehad, gevlogen van Seppe naar Midden zeeland. Helemaal fantastisch! Ervaren piloot, vriendelijke ontvangst, en alles zelf gevlogen. En lekker weer, wat wil je nog meer?

Wim Edens 25-3-2017: Vandaag heerlijk gevlogen met Dirk in een prachtig toestel, de Aquila. Het was er een uitgelezen dag voor met goed zicht en zonnig weer. De vrij harde wind kon daar niet veel aan afdoen. Aanrader, ik kom nog eens terug.


Alex Swagemakers 6-3-2017: Wat een ervaring! Geweldig genoten van mijn proefles, geschonken voor mijn verjaardag door mijn zoon.Eerste 10 minuten gespannen en zenuwachtig, de volgende 10 minutenbegin je langzaam te genieten en de laatste 10 minuten dikke pret, waanzinnig.  Daarom is 30 minuten te kort en ga ik zeker voor de 5 proeflessen. Dank je wel Michel de instructeur!!! We zien elkaar bij de komende proeflessen.


Marianne Angenent-Ooms 6-2-2017: Vandaag een les van Michael gehad en er enorm van genoten. Een zeer bekwame en rustige instructeur. Zeker voor herhaling vatbaar.


Gert Van Eetvelt 3-2-2017:Wat een toffe ervaring ! Bovenin zelf mogen sturen, stijgen en dalen. En ik kon over mijn eigen huis vliegen om een foto te maken. Een aanrader!  Bedankt.


Max Geers 8-12-2016: Veel zelfstandig mogen doen met duidelijk begeleidende intructeur. Aanrader! 

Mevr. Velthuizen 27-11-2016: Ik ben 90 jaar en had nog nooit gevlogen ,maar het was een belevenis. Geweldig geweest, het was een verjaardag cadeau. De vliegenier was geweldig, jammer dat ik zijn naam niet weet .Voor een volgende keer. Het in en uitstappen was best moeilijk maar door hulp van de vliegenier toch gelukt.

Bert Timmermans 26-11-2016: Een leuke vliegles. Voor herhaling vatbaar. Heel indrukwekkend.

Sandra 29-10-2016: Afgelopen zaterdag een proefles vliegen gehad. Heel erg leuk om te doen, prima uitleg voor de eerste keer. Heel gaaf om de wereld van boven te zien. Voor iedereen die nog twijfelt, gewoon doen!  

Mark 22-10-2016: Mooie ervaring! Afgelopen zaterdag 22-10 een proef vliegles gekregen. Als je dit ook overweegt dan kan ik je zeker BredaAviation aanraden. Vanaf het eerste contact merk je dat je al goed zit. En dat bleek zo te zijn. De les was bijzonder leerzaam en helder. Bedankt Robert! En het is leuk om je huis en je buurt eens van bovenaf te zien.

Harry Koster 8-10-2016: Proefles gehad van Jan, geweldige ervaring om mee te maken. Kan het iedereen die belangstelling heeft voor vliegtuigen aanbevelen. 

Harold van Berlo: Geweldige ervaring die proefles. Ik heb er nu aan "geproefd" en wil dolgraag m'n brevet halen. Het is alleen, tja hoe zal ik 't zeggen. Euhhh sponsor gezocht ;-). Hahaha,

Merlin de Mie 23-9-2016: Voor mijn 40e verjaardag heb ik een proefles vliegen cadeau gehad van mijn vrouw. Een erg bijzonder cadeau. 23 september was de grote dag, met prachtig helder weer. Robert was die middag mijn instructeur. Vrouw en kinderen mochten even mee naar het vliegtuig en de kinderen mochten ook even in het vliegtuig zitten. Dat leverde leuke plaatjes op. 

Eenmaal zelf in het toestel kreeg ik uitleg waar alle instrumenten voor dienden en hoe de besturing werkte. Hij liet mij starten, toen taxiën naar de startbaan. Na de oversteek van de startbaan mocht ik zelf over de gele lijn rijden tot begin van de startbaan. Daar deed Robert de laatste check en vroeg toestemming om te mogen vertrekken. Wat een power zit er in zo'n aquila. Toen in no time stegen we op. Eenmaal op hoogte mocht ik het "stuur" overnemen en vloog ik zelf een groot rondje (vanuit het westen naar het noorden rechtsaf over het Hollands Diep tot de Moerdijkbrug, daar rechts af de A16 volgend en over Etten-Leur terug naar Seppe), wauw! Tot aan de landing na een beetje daalwerk zelf mogen vliegen en nam Robert het weer over een zette de kist soepeltjes aan de grond.
De sfeer was relaxed en ontspannen, ik heb ervan genoten. De vrijheid, het uitzicht en natuurlijk het besturen. Een belevenis die al het andere overstijgt! Aanrader!

Raphael Gommeren 3-9-2016: Vliegen is een passie van mij. De proefles kreeg ik kado van mijn ouders, super verassing en geweldig leuk met de instructeur. Ik had al veel geoefend op de flightsimulator thuis en wist daardoor al wel iets van het instrumenten paneel. Ik mocht veel zelf doen en dat was helemaal geweldig natuurlijk. Aanrader. Ik ga een plan maken hoe ik een brevet kan behalen.

Dirk de Bruin 11-9-2016: Ik heb een geweldige dag gehad, mijn eerste vliegles was geweldig, ook de instructeur legde het allemaal goed uit. JanKees dank je voor mijn eerste vlucht. Hoop vaker te mogen vliegen, ga zeker over wegen vaker te vliegen. nogmaals dank.

C.J. Bedaf 10-9-2016: ik vond het geweldig en ik zou het iedereen aanraden om het eens een keer te doen. De instructeur was ook heel goed en alles werd heel duidelijk uitgelegd en ik ga het zeker nog een keer doen.

Marco Laterveer 9-9-2016: Een te gekke ervaring deze proefvlucht , dankzij piloot Dirk Snoeken en zijn uitleg, zelfs het vliegtuig mogen besturen, zeker voor herhaling vatbaar 

Khadija 3-9-2016: Het was een dag om NOOIT te vergeten!! Mijn droom is uitgekomen en het was GE-WEL-DIG!!! Ik raad iedereen aan om het een keer in zijn leven gedaan te hebben. Ik had een hele lieve en gezellige begeleider en hij liet me zelf ook sturen.

Nicole van Bergen 2-9-2016: Heel bijzonder om een keer zelf te mogen vliegen. Na een goede uitleg, snel zelf aan de slag. Op het opstijgen en landen na alles zelf mogen doen. Erg leuk. Zeker een aanrader om eens te doen. 

René Poierrié  1-9-2016: Vandaag in de Aquila een prachtige vlucht gemaakt met Michael op 2000ft. boven de havens van Rotterdam e.o Genoten van het zelf vliegen!

Inge Groot Enzerink 29-8-2016: : Veel als passagier (mee)vlogen in Cessna's boven de Afrikaanse savanne. Nu wilde ik wel eens ervaren hoe is om zelf een dergelijk toestel te besturen. En dat is mij goed bevallen. Leuk om te zien hoe je met een stuurknuppel de noodzakelijke bewegingen maakt. Vliegen lijkt mij vergelijkbaar met autorijden. Je moet er ervaring in opdoen en gevoel voor krijgen.  

Mike van Gaans 25-8-2016: Vandaag een proefles gehad. Zeer goed bevallen. Gelijk zelf het vliegtuig besturen onder het toeziend oog vaneen ervaren vlieginstructeur. Smaakt naar meer. 

Ger Brands 24-8-2016: Vooraf leek het me iets eenmaligs om een keer zelf te vliegen t.g.v. mijn pensionering. Achteraf blijkt het een onvergetelijke geweldige ervaring met een fenomenaal uitzicht van boven, vooral door alle schakeringen groen. Je zweeft als een vogel door de lucht en misschien is het toch voor herhaling vatbaar.

Marja Kitselaar 23-8-2016: Erg genoten van mijn proefles op een Aquila met instructeur Herman Hendriks. En dat ook nogeens met prachtig weer!!   

Cor de Regt 18-8-2016: Super goed bevallen 30 min leek een uur mocht bijna gelijk zelf vliegen super!!!@

Theo van Mierlo 30-7-2016: Geweldig leuke proefles van 30 min. gehad met Dirk in de Aquila. Het gevoel waar begin ik aan verdwijnt al snel bij de start. Het was helemaal te gek om ook nog eens over je eigen woning te vliegen.

Ilona van Veen 26-7-2016: Ik heb zojuist mijn 1e vliegles achter de rug. Het was een geweldige ervaring  en zeker voor herhaling vatbaar. Erg vriendelijk geholpen en Michael..bedankt..was supergaaf...

Ton Ruijs 24-7-2016: Het is een hele belevenis om dit mee te maken. Een aanrader, erg veel genoten van de vlucht en de uitleg van JanKees was gezellig in de lucht, ga ik nog beslist een keer overdoen.

Kees Schepers 22-7-2016: Het was een geweldige ervaring en heb tijdens de vlucht veel handelingen zelf gedaan. De piloot stelde me erg op mijn gemak maar daagde me ook uit om zelfstandig het vliegtuig te besturen. Daarnaast werden ook mijn (technische) vragen naar tevredenheid beantwoord. Ik kan iedereen, die ook niet perse zijn brevet wil halen, een proefles aanraden voor alleen de ervaring al! 

Piet Meeuwis 19-7-2016: Proefles was een geweldige ervaring. Je hebt 50 minuten lang het gevoel dat je "zelf" het vliegtuig bestuurt waarbij je in alle rust gecoached wordt. Bedankt Herman voor de vriendelijke begeleiding. 

Frank Spaas 19-7-2016: Ik heb genoten van de vlucht. Het feit dat je het vliegtuig een tijd onder kontrole hebt gehad, is wel even kicken. Het is moeilijk om je te oriënteren, dat vereist ook de nodige ervaring. Het was een leuke ervaring. 

Puk Mahieu 18-7-2016: Vandaag een proefles gehad van Michael van de Sanden bij Breda Aviation. Kan niet anders zeggen dat ik een super dag gehad heb, met een super instructeur. Hij gaf mij en mijn broertje een heel veilig gevoel, vroeg meerdere malen of ik het naar mijn zin had, en of het goed met me ging. Daarnaast was hij echt heel gezellig en waren de 20 minuten (helaas) zo om. Ik zou het echt iedereen aanraden om dit een keer te doen!

Jan Hage, 17-7-2016: Vanmiddag 55 minuten (het grootste gedeelte zelf) gevlogen. Het was een schitterende ervaring. Mooi om je woonplaats Sint-Annaland vanuit de lucht te kunnen bekijken. 


Gerard Kreffer 8-7-2016: Een geweldige ervaring. Wel spannend voor de eerste keer zelf een vliegtuig besturen. Hele aardige vlieginstructeur. Absoluut voor herhaling vatbaar. 

André Wijnands 29-6-2016: Het was een hele leuke ervaring om zelf te taxiën, op te stijgen , te vliegen en daarna weer veilig te landen. Dankzij Herman ging alles goed. De volgende proefles heb ik al besteld. 

Anuska van de Wiel 12-6-2016: Enorm verrast voor mijn verjaardag ! Wat heb ik genoten. Dankjewel voor een super ervaring, Jankees.

Maurice van Ginneken 11-6-2016: Wat een leuke ervaring was mijn proefles vandaag onder begeleiding van Robert. Super relaxed werd alles uitgelegd en mocht ik zoveel mogelijk zelf doen. Een heerlijke ervaring om de wereld eens van een andere kant te bekijken en zelf een vliegtuig te kunnen besturen. Dank je wel voor dit cadeau! 

C. de Kraker 9-6-2016: Ik heb vandaag  en proefles met Herman gevlogen. Allereerst een mondelinge uitleg op de grond. Daarna de lucht in! Ik vond het fantastisch en ook wel spannend. Je moet leren je te concentreren op de horizon. Bochtjes maken en 2 x maal over ons huis gevlogen. Ik vond het fantastisch  en  Herman, bedankt voor deze les.                                                 

Remco Dekker 6-6-2016 : regelmatig rij ik met de auto langs seppe en altijd al een wens van me geweest omdat zelf eens mee te maken. Na een prettige ontvangt werd je eerst de werking van het vliegtuig uitgelegd waarna we konden instappen. Onder leiding van mijn instructeur gingen we soepel de lucht in. Het gevoel wat je dan ervaart is geweldig met zelf aan de stuurknuppel. We hadden prachtig weer en dus mooi zicht op alles onder ons. Een absolute aanrader om zelf eens een keer in te stappen.

H. Zonneveld 22-5-2016: Een aanrader om te geven, leuk om te doen. Mijn vrouw van wie ik dit kado kreeg haar grootste angst hij wil meer die komt uit, ik ga vlieglessen nemen maar helaas moet ik die zelf gaan betalen.


Peter van der Bent 22-5-2016: proef-vliegles cadeau gekregen: topervaring met een piloot (Michael vd Sanden) die de tijd neemt voor uitgebreide (geruststellende) uitleg en perfecte begeleiding op het moment dat je zelf mag vliegen. Echt een aanrader. 

Wim Holwerda 15-05-2016: Ik heb erg genoten van mijn vliegles van 30 min. Het zelf sturen ging prima en was een leuke ervaring. Mijn instructeur was ook erg aardig. Het was een vrij rustige vlucht met af en toe een beetje turbulentie, maar prima te doen. Erg leuk om mijn woonplaats Oosterhout vanuit de lucht te kunnen zien en fotograferen. 

Freek Domenie 6-5-2016: Op 6 mei een geweldige vlucht mogen maken samen met instructeur Jan Broeder. Een mooie vlucht. Zeker voor herhaling vatbaar. Het is een echte aanrader!! 

Egbert Schagen 30-4-2016: Genoten van een proefles in de nieuwe technam p2010 met een volledige glass cockpit. Die smaakt naar meer! 

Werner Nelen 23-4-2016: Ik vond het een zeer leuke ervaring en het ontvangst was supergoed toffe mensen  

Willem Dilven 21-4-2016: Wat een WOW ervaring en dan niet Walking On Water maar WAW Wondrous Air Wings. Wonderlijke vrijheidsbeleving in alle rust ondersteund. Helene, Breda Aviation en met name ook Dirk bedankt. WAW!!!!

Erik 14-4-2016: Helemaal Top ! Aanrader om jezelf eens te verassen of iemand anders.  

Bianca 8-4-2016: Ik heb gisteren voor het eerst gevlogen en vond het super leuk maar ook spannend. Is zeker een ervaring rijker ;) De vlieg instructeur was ook heel amicaal en vriendelijk, leuke vent! En heb ook mooie foto's kunnen maken tijdens het vliegen. 

John 5-4-2016: Afgelopen dinsdag (5-4-2016) een mooie les gehad. Ik had al meer een les gehad maar wilde het deze keer wat langer. Vertrokken op Breda Airport met de Aquila in westelijke richting. Daarna een full stop landing gemaakt op Midden Zeeland. Eerst afrekenen in de toren en daarna weer opgestegen naar het westen en met een klimmende bocht in oostelijke richting naar Woensdrecht langs de Belgische grens over Zundert terug naar Seppe. Het was bewolkt maar het zicht was uitstekend.  Alles was prima geregeld door Breda Aviation. Wat een mooie dag. 

Eric Hoppenbrouwers 21-3-2016: Super genoten van mijn vlucht bij jullie dankzij Michael v/d Sanden. 

Arjan Hendriksen 14-3-2016: Wat een schitterende dag! Een hele ontspannen sfeer en advies op maat. Dit kan ik iedereen aanraden! 

Robin Steging 15-2-2016: vandaag proefles gehad, en moet zeggen dat ik verkocht ben. Wat een ervaring, ik ga hier zeker mee verder. Ben wel blij dat ik me zonnebril bij had die was wel nodig.

Bas 2-12-2015: Vandaag 02-12-2015 een proef-vliegles in de Aquila A211 gehad.Nog best hard werken onderweg, maar toch kunnen genieten van het prachtige uitzicht; al met al echt een waanzinnige, onvergetelijke ervaring!


Kees Huijbregts, 3-11-2015: Ik heb het ervaren als geweldig. Vooral de tekst en uitleg van Herman was perfect. Ook het zelf vliegen heb ik ervaren als "Beslist nog meer doen".

Willem Moen, 10-10-2015: Vandaag mijn eerste officiële vliegles gehad van Joris. De eerste indruk was heel open en vrolijk. Uiteraard werd mij gevraagd naar mijn ervaring en kennis niveau. Waarop heel hartelijk lachend verteld werd dat hij niks meer hoefde te doen. Gelukkig was er genoeg hoor. Hoewel ik meteen de start mocht doen moest er toch een beetje koers correctie gedaan worden. Alles wordt heel beheerst gecorrigeerd met vooral opbouwende zaken. Dit heeft mij doen besluiten, met goedkeuring van de penningmeester, een proefpakket te bestellen. Breda Aviation komt op mij over als een ontspannen, open en betrouwbaar bedrijf om te leren vliegen.

Bart van Bruinnessen, 30-09-2015: Een vliegles stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Eindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en geboekt bij Breda Aviation. Meteen bij aankomst merkte ik de hoe relaxed het er aan toegaat. Na een korte briefing van Herman meteen het vliegtuig in. Vanaf het begin mocht ik al veel zelf doen. Spannend maar ook erg leuk! Boven het Hollands diep hebben we een aantal oefeningen gedaan. Na een rondvlucht boven mijn eigen huis in Roosendaal zijn we weer teruggevlogen naar het vliegveld. Ik vond het geweldige ervaring. Vooral de relaxte manier waarop Breda Aviation werkt is erg fijn. Hierdoor voel je je als snel op je gemak. Zeker voor herhaling vatbaar en misschien ooit wel de volledige opleiding. Breda Aviation en met name Herman bedankt!  

Bob Heerkens, 18-9-2015: Laatste dag van mijn vakantie heb ik mezelf een vliegles kado gedaan. Een geweldige ervaring die ik niet zou willen missen. Breda is niet alleen op vliegafstand van mijn woonplaats, maar heeft ook de charme van een klein vliegveld.  Robert de instructeur heeft me eerst wat verteld over het vliegtuig (Aquila) en daarna het hele instrumentarium uitgelegd. Start en landing worden door de instructeur gedaan, maar eenmaal in de lucht ben jij "in control". Navigeren viel niet mee, maar Robert toont je de herkenningspunten. Uiteindelijk heb ik een rondje over mijn woonplaats gemaakt, door het mooie weer kon ik alles goed zien. Vliegen is echt leuk, zeker als je zelf stuurt. Ik ben erg tevreden, dit was me het geld zeker waard en wie weet ga ik nog een keer. Niet alleen het vliegen maar ook de professionele wijze waarop Robert je het vliegen bijbrengt maakt dit tot een onvergetelijke event. Nog wel benieuwd hoe het filmpje eruit komt te zien. 

Johan van Kelle, 26-9-2015: Was een superleuke proefles. Goede uitleg en gelijk aan de slag, zelf vliegen. Mooi dat je zelf je route mee kunt bepalen. Jammer dat het beloofde filmpje niet lukte. Iets beter voorbereiden de volgende keer. Excuses aanvaard! 

Patrick de Leger, 3-10-2015:
Unieke ervaring, zeer bekwame instructeur en heel vriendelijk onthaal. Is zeker voor herhaling vatbaar.

Bas van Leijsen, 3-10-2015:
Na duizenden kilometers als BA gold card houder achterin gezeten te hebben mocht ik nu eindelijk een keer voorin zitten. In een woord FANTASTISCH. Wat een super ervaring. Na duidelijke uitleg van vliegbeginselen door ex 747 gezagvoerder Jan Kees Bot mocht ik meteen zelf achter de stuurknuppel en voetpeddels plaatsnemen om zelf een vliegtuig te besturen. Een geweldige ervaring. Smaakt naar meer......... 

Paul van Ginneken, 30-9-2015: Een buitengewone ervaring om gelijk al de 'baas' over je vliegtuig te zijn. De instructie is zeer compact en daardoor heel helder waardoor je snel een vertrouwd gevoel krijgt en de les een feestje wordt. 

Mike van den Goorbergh, 23-9-2015: Superleuke ervaring en zeker een aanbeveling.  Je wordt op een leuke manier geholpen en tijdens het vliegen laten ze veel handelingen aan je over, zodat de beleving des te leuker is!!

Peter van Mil, 12-9-2015: WAAAAAW.... een ca 30 minuten zelfstandig vliegen was heel gaaf, bedankt voor deze ervaring... TOP.

Mark Ketelaar 7-9-2015: Het was echt heel gaaf om zelf te mogen vliegen. Met de juiste uitleg is het eenvoudig en zelfs ontspannend. Binnen enkele minuten ben je van het Hollands Diep naar Zundert gevlogen. Dankzij de merkbare ervaring van de piloot voel je je veilig zodra je instapt. Tijdens de vlucht was het erg leuk om bochten (stijgend en dalend) te vliegen en zo het vliegtuig te controleren. Een super verjaardags-cadeau! 

Simon Jansen 23-8-2015: Afgelopen zondagmiddag proefles (cadeau) vliegen gehad. Ontvangst door receptie allerhartelijkst. Instructeur Jan-Kees Bot (een zeer aardige man) legde van tevoren duidelijk uit waar ik op moest letten in de cockpit. Hoewel in het begin wat onzeker, ging dat naderhand snel over door de rustige begeleiding van Jan-Kees. Een aanrader om volgende keer nog eens vanaf Airport Breda de lucht in te gaan!

Kees van der Heijden, 29 Juli 2015: Op 29 juli 2015 heb ik een proefles gedraaid bij Breda Aviation. Mijn instructeur was Robert Verdonk. De proefles zou al plaats vinden in 2014, maar door familie omstandigheden kon dat niet doorgaan. Zonder ook maar één moment daarover na hoeven te denken door Breda Aviation, werd de les als tegoed verplaatst naar juni 2015 of zoveel vroeger of later ik nodig zou hebben. Op 29 juli 2015 aangekomen op Breda Aviation werd ik direct vriendelijk welkom geheten door de receptioniste die mij voorzag van een heerlijke bak koffie en mij door haar optreden liet merken dat ik meer dan welkom was bij BA. Na de briefing ging ik met Robert Verdonk naar de Aquila (GGAEC). Hier werd een duidelijke uitleg gegeven over hoe alles werkte en hoe je met zo'n toestel kunt vliegen. Na de start gaf hij op ca. 1700 voet de knuppel over aan mij (en dus echt aan mij!!) Met de woorden "probeer het maar, hij is voor jou" Ik heb heerlijk gevlogen en boven de moerdijk gaf ik aan dat ik in de verte mijn huis kon zien liggen. Nou, zei Robert Verdonk, vlieg er dan maar heen. En zo geschiedde. Ik vloog zelf naar mijn thuis en draaide daar een rondje of drie/vier omheen, zelf!! Een onvergetelijk mooie ervaring. Na de terugvlucht mocht ik het vliegtuig in het circuit brengen en in het midden van de landingsbaan. De landing werd (met meevoelen door mij) uitgevoerd door Robert Verdonk omdat dat de regels zijn die gelden. Het was een onvergetelijke ervaring en het virus heeft mij, ondanks mijn leeftijd van bijna 67 jaar, door het enthousiasme, en vooral ook de gemoedelijke sfeer zonder arrogantie waardoor blijkt dat iedereen bij Breda Aviation welkom is, helemaal te pakken. Ik ga zeker nog vaker met Robert vliegen (als hij ook met mij wil) en misschien dat ik mijn brevet nog ga halen in de hoop dat ik kan vliegen tot mijn 80+ (die mensen zijn er namelijk ook). Ik kan echt deze club van harte aan iedereen aanbevelen. Ga gewoon eens kijken, neem een rondvlucht of nog beter een proefles. Geef het anders aan iemand cadeau. Er is een prachtig terras dus iedereen kan daar de verrichtingen van de vlieger in spé bewonderen. Gewoon doen!!

Maddy de Leeuw, 26 juli 2015: Gisteren heb ik een proefles vliegen gevolgd bij instructeur Herman, was echt een geweldige belevenis, een goede uitleg en goede begeleiding door de instructeur. Topdag gehad!! Bedankt!!  

Jan van den Enden, 26 juli 2015: Ik heb de vlucht heel prettig ervaren. Leuk vliegtuigje. Mijn begeleider was een geweldig persoon. Hele duidelijke uitleg en tijdens de vlucht liet hij mij zo veel mogelijk zelf. Geweldig toch. Daarbij komt nog, dat hij gevoel voor humor had. Mooi meegenomen, toch? Een aanrader dus. 

Bert Teurlinkx 22 juli 2015: De proefles was zeker de moeite waard. Goede leuke instructeur die je helpt met deze speciale ervaring.

Marcel Borgmeijer, 13 juni 2015: Fijne vlucht gehad en super leuk, zeker nog een keertje mee maken...Top.

Marcel Bakx, 6 juni 2015: Vandaag mijn eerste proefles gehad. Super ervaring die naar meer smaakt, mede dankzij het enthousiaste ontvangst en heldere uitleg van instructeur Joris.

John Lensen, 23 mei 2015: Fijn gevlogen met Joris Roelofs en samen veel gelachen.

Madelon Dingenouts, 23 mei 2015: Vandaag mijn 2e vliegles gehad, was weer super gaaf! Ik wil instructeur Joris Roelofs heel erg bedanken voor deze gave ervaring en goede uitleg, ik heb ook veel mogen doen en dat was heel leuk! Bedankt en zeker tot ziens ! 

Sebastiaan 23 mei 2015: Hartstikke gave vliegles gehad vandaag! Goede instructeur en veel mogen doen. Was echt weer een top ervaring, super! Heel erg bedankt  :)

C. Leeuwis, 2 mei 2015: Ik wil eerst Joris Roelofs bedanken voor de goede begeleiding tijdens de proefles. Het is een grote ervaring om eens te vliegen. Het is voor herhaling vatbaar. Nogmaals dank en tot ziens!

Mark, 14 maart 2015: Het was geweldig! Voor herhaling vatbaar!

David, 22 februari 2015:  Mijn eerste proefles is super verlopen. Mede dankzij de begeleiding van de instructeur. Ik wil jullie graag bedanken voor deze ervaring en voor de foto's.

Han, 17 januari 2015: Goed ontvangen. Duidelijke instructeur en vervolgens de lucht in gegaan. Was een perfecte gewaarwording. Geeft een echt vrij gevoel. Door het goede weer een zeer goed zicht. Ik zou het zo weer overdoen. 

Marcel: Ik heb enorm genoten van de proefvlucht. Het  is als het ware je eerste auto rijles maar dan in het vliegtuig. Een enorme ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Gelukkig heeft Robert mij het stijgen en landen bespaard want daarvoor zou denk ik nog flink geoefend moeten worden.

Dhr. W.J Minnaard, 19 oktober 2014: Het was in een woord fantastisch, goede uitleg en snel vertrouwd met het vliegen. 5 minuten extra wel wat duur.

André, 9 september 2014: Afgelopen dinsdag een proefles van 50 minuten gevolgd, een geweldige ervaring om bij de eerste keer zelf al op te mogen stijgen, rond te vliegen en te landen. Ik had de eer om Herman Hendriks als instructeur te hebben, die me heel duidelijk en op een prettige manier de beginselen van het vliegen uitgelegd heeft. Kortom: een echte aanrader.  

Geert, 29 juni 2014: Door mijn werk bij Fokker heb ik al veel in vliegtuigen gezeten en meegevlogen. Echter zelf vliegen is ook een hele mooie beleving. Ik vond het een fijne instructeur die in staat is om mensen snel op hun gemak te stellen al is dat bij mij niet zo hard nodig! Ik hoop zeker nog een keer terug te komen.

Roger, 26 juni 2014: Geweldig half uurtje mogen beleven, gekregen door mijn familie voor verjaardag. Als kind op 9 jarig leeftijd een keer met meneer Luxembourg mee mogen vliegen. Ik had het geluk dat hij de baas van mijn vader was destijds. Daarna nooit meer gevlogen in wat dan ook. Was best wel nerveus geworden toen moment dichterbij kwam. De instructeur Herman Hendriks gaf mij al snel het gevoel dat alles in orde kwam en ik niets te vrezen had...gas erop, wachten op voldoende snelheid en stijgen maar....wat een ervaring met de stick in je hand, bocht naar links, rechts, meer gas en stijgen...geweldig... alleen wat erna kwam was even slikken, de G krachten verkennen, nooit meegemaakt dus dat was even ervoor zorgdragen dat mijn maaginhoud op zijn plek bleef zitten maar dat was snel weer over. Ik ga dit zeker meer doen en bekijken hoe en wanneer. Ik ben nu 7 uur verder en in gedachten nog steeds aan het vliegen. Een ervaring die iedereen zou moeten meemaken... GE-WEL-DIG!!! 

Ben, 11 juni 2014: Erg leuke ervaring zo'n vliegles. Om eens mee te maken hoe het is om zelf te vliegen. Vooral de manier waarop deze les wordt gegeven is mij prima bevallen. Leuk verjaardagscadeau.

De heer Baaij, 31 mei 2014: Vandaag voor eerst gevlogen, was geweldig. Mede door de goede begeleiding vanaf telefonisch contact en door de piloot Robert Verdonk, die mij zeer op mijn gemak heeft gesteld. Piloot heeft alles keurig netjes verteld. Het zelf vliegen was een hele ervaring op zich. Was een geweldige ervaring en heb super genoten. Een aanrader voor iedereen.

Madelon, 17 mei 2014: Vandaag heb ik een proefles vliegen gevolgd bij instructeur Robert, was echt een geweldige belevenis, een goede uitleg en goede begeleiding door de instructeur. Topdag gehad!! Bedankt!! 

Danny, 19 maart 2014: Beste Herman. Bedankt voor de proefles het was helemaal geweldig. Heb er ook voor gekozen om de introductie te gaan doen en de theorie. Ik kan het iedereen aanraden, als je het 1 keer hebt meegemaakt wil je nog een keer en nog een keer. Nogmaals helemaal top. Mvg, Danny

Jef, 4 maart 2014: Ik had een proefles van een half uur en ik heb er super hard van genoten!!! Een onvergetelijke ervaring! De tijd "vloog" werkelijk voorbij. Robert vloog samen met mij, uitstekende uitleg gekregen en een aangenaam man. Nogmaals bedankt Robert.

Dolf, 1 maart 2014: Het was oprecht een bijzondere en unieke ervaring om een vliegles te volgen! Met dank aan de goede instructeur en de gehele aankleding van de les van 50 minuten. Ik overweeg serieus om meer lessen te gaan volgen want dit was echt onvergetelijk! Bedankt.