Luchtvaart, het blijft iets magisch.

Marcia en Herman Hendriks runnen al sinds 2008 de vliegschool op Breda International Airport, of voor de meesten nog gewoon vliegveld Seppe. Marcia vertelt: ‘Ik groeide hier praktisch op. Mijn familie runde de horeca, mijn vader sprong parachute en als tiener werkte ik achter de balie van de vliegschool. Herman is in de jaren ’90 begonnen als hobbyvlieger maar raakte zo besmet met het vliegvirus, dat hij in korte tijd zijn beroepsopleiding heeft voltooid en daarna vlieginstructeur is geworden. Hij heeft letterlijk van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Nu zijn we eigenaar van Breda Aviation’.

Marcia en Herman hebben een duidelijke taakverdeling. Herman is vlieginstructeur en het technisch brein dus hij gaat over de ‘airside’ van het bedrijf. Marcia is van oorsprong managementassistente en is verantwoordelijk voor de managementactiviteiten binnen de vliegschool ofwel de ‘landside’.

Vliegen is vooral leuk. En iedereen die een passie heeft voor vliegen kan het leren. Naast kwaliteit en professionaliteit vindt het team van Breda Aviation het vooral belangrijk dat klanten zich welkom voelen en dat iedereen met een grote glimlach op het gezicht naar huis gaat.

‘Mensen kiezen voor ons vanwege de hoge kwaliteit van onze opleidingen, de professionele uitstraling van ons bedrijf en onze moderne vloot. Maar men blijft bij ons door de gemoedelijke sfeer en de persoonlijke benadering. En daar zijn wij erg trots op’, aldus Marcia.