Bent u op zoek naar een vliegschool die u professioneel begeleidt bij uw profcheck?

Breda Aviation verzorgt trainingen voor verlenging van de bevoegdverklaringen

  • Single Engine Piston (SEP)
  • Multi Engine Piston (MEP)
  • Instrument Rating (IR)
  • Flight Instructor (FI)

Heeft u nog geen bevoegdverklaring voor de ratings SEP en MEP maar wel een brevet (LAPL/PPL of CPL/ATPL) dan kunnen wij dit voor u regelen middels een trainingsplan, profcheck of skilltest.

Wij hebben tevens FAA instructeurs in ons team dus ook voor een Bi-annual kunt u bij ons terecht.

Breda Aviation heeft de juiste contacten bij KIWA en ILenT, wij verzorgen de correcte trainingen op maat, versturen de bijbehorende documenten en ontzorgen u als onze klant.

Daar zijn we sterk in!

Profchecks en hernieuwde afgifte vliegbrevet

Wanneer een bevoegdverklaring (IR/ME) nog NIET verlopen is en een profcheck is noodzakelijk, is het de verantwoordelijkheid van de vlieger om zorg te dragen dat voldoende training genoten is voorafgaand aan de profcheck. De vlieger mag dan zelf een examinator inschakelen of dit laten regelen door een ATO.

Wanneer een bevoegdverklaring (IR/ME) WEL verlopen is, dient de vlieger zich te melden bij een ATO die deze bevoegdheden op de vergunning heeft staan. Het is dan de verantwoordelijkheid van de ATO om zorg te dragen voor een trainingsplan. Aan de hand van een checkvlucht wordt bepaald hoe dit trainingsplan eruit komt te zien en hoeveel uur training nodig is.

Voor verloopdatum is cross crediting mogelijk, na verloop datum niet. Cross crediting wil zeggen dat met een ME/IR profcheck ook uw SE/IR verlengd kan worden.

Wilt u een profcheck reserveren, neem dan contact met ons op.

Mail ons

Class Rating

Om de bevoegdverklaring SEP in een LAPL, PPL of CPL brevet toe te voegen, dient u een opleiding te volgen bij een ATO. Deze opleiding omvat 5 uur grondschool en 5 uur praktijk, af te sluiten met een examen. Breda Aviation is een ATO en kan deze opleiding voor u verzorgen.

Wij geven deze opleiding op 2 type vliegtuigen: Een Aquila A210/A211 (2-zitter) of een Tecnam P2010 (4-zitter).

Wilt u meer informatie of een boeking maken?

Mail ons

 

 

FAA Bi-annual

Amerika is het land waar de luchtvaart is uitgevonden. Het land heeft de meeste vliegtuigen ter wereld en er is geen enkel land ter wereld waar meer mensen met een vliegbrevet rondlopen dan in de USA. Ook buiten de USA zijn er veel mensen met een Amerikaans brevet of gelijkstelling.

Al deze brevethouders moeten eens in de twee jaar een Bi-Annual Flight Review doen. Dit houdt in een uur theorie en een uur vliegen met een FAA CFI (Certified Flight Instructor). Dit geldt ook voor diegene die een zogenaamde Validation (gelijkstellig) hebben, ook zij moeten aan deze verplichting voldoen.

Breda Aviation biedt u de mogelijkheid deze Bi-Annual op Breda Airport (Seppe) te doen .

Wilt u gebruik maken van de privileges van uw Amerikaanse gelijkstelling of brevet, maak dan snel een afspraak bij onze balie en boek een Bi-Annual Flight Review in om weer helemaal up to date te zijn.

Mail ons