Team Breda Aviation

Meer weten? Neem dan contact met ons op.  Mail ons 

Herman Hendriks

Functie
Eigenaar / Accountable Manager / Flight Instructor / Examinator

Ervaring
Herman vliegt sinds 1992 en hij heeft in 1998 zijn instructiebevoegdheid behaald. Sinds die tijd is hij altijd met veel passie fulltime vlieginstructeur geweest. Hij heeft gedurende deze periode veel ervaring opgedaan en mag dan ook in elke categorie les geven. Sinds 2008 is hij tevens eigenaar van de vliegschool.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL/CPL/IR/ME/FI

Examinator bevoegdheden
LAPL/PPL/CPL/CR-ME VFR

Marcia Hendriks

Functie
Eigenaresse/Directeur

Ervaring
Marcia is opgegroeid op Seppe/Breda Airport en heeft vroeger al diverse bijbaantjes gehad op het vliegveld. Na haar studie Management Assistente is zij in 2003 wederom bij de vliegschool in dienst gekomen en sinds 2008 is zij samen met haar echtgenoot Herman, eigenaar van Breda Aviation. Marcia voert de managementactiviteiten uit binnen het bedrijf.

Jan Broeder

Functie
Flight Instructor / Safety Manager / Hoofd Theorie opleidingen (CTKI)

Ervaring
Jan is in 1996 op onze vliegschool gestart met zijn PPL, hierna heeft hij zijn Amerikaanse beroepsbrevet gehaald aangevuld met een Amerikaanse instructiebevoegdheid. In 2008 heeft hij tevens zijn Europese beroepslicenties afgerond. Jan is altijd ondernemer geweest maar sinds 2017 heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt en is hij fulltime instructeur bij onze vliegschool.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL/CPL/IR/FI
FAA CFI(I) SEP

Examinator bevoegdheden
LAPL/PPL/CPL

Carsten Oremus

Functie
Flight Instructor / Chief Flight Instructor

Ervaring
Carsten is begonnen met zweefvliegen in 1990, daar is zijn passie voor vliegen ontstaan. Naast zijn baan als servicemonteur in de meet- en regeltechniek is hij gaan studeren voor piloot en heeft hij veel vliegervaring opgedaan. Carsten wilde echter graag door in de luchtvaart dus na het behalen van zijn instructiebevoegdheid in 2016 is hij fulltime werkzaam bij Breda Aviation.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL/CPL/IR/FI/Class Rating MEP

Marc Linnemann

Functie
Flight Instructor

Ervaring
Na het behalen van zijn beroepsbrevet in 1983 vond Marc een baan als verkeersvlieger bij de KLM, waar hij uiteindelijk, na een carrière van meer dan 35 jaar, in oktober 2020 met pensioen is gegaan als gezagvoerder Boeing 777/787. Al vroeg in zijn carrière ging Marc naast het vliegen ook lesgeven op de simulators bij KLM en in zijn vrije tijd op zweefvliegtuigen. Na het halen van de Flight Instructor rating bij Breda Aviation is Marc in het voorjaar 2022 bij ons begonnen als instructeur.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL

Ronald van Eijk

Functie
Flight Instructor

Ervaring
In 1980 heeft Ronald al zijn eerste vlieguren gemaakt en in 1983 heeft hij het Belgische brevet privaatpiloot gehaald. Daarna is hij doorgegaan voor zijn beroepsbrevet en een paar jaar later heeft hij zijn B3/IR (het tegenwoordige CPL/IR) behaald. Via Flexair is Ronald uiteindelijk bij de KLM terecht gekomen. Na een lange carrière op verschillende vliegtuigen is hij sinds november 2019 gepensioneerd als gezagvoerder op de A330. Sinds 1989 heeft hij veel (theorie en praktijk) instructie gegeven. In 2020 is hij gestart als instructeur bij Breda Aviation en daarnaast is hij instructeur bij de PAL-V Flydrive Academy.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL

Tom van Nieuwamerongen

Functie
Flight Instructor

Ervaring
Tom woonde in 2009 tijdelijk in Nieuw Zeeland vanwege zijn sport, waterpolo. Hij heeft in Nieuw Zeeland zijn PPL (A) opleiding gehaald en is sindsdien niet meer gestopt met vliegen. Terug in Nederland is hij gestart met de zwemschool Swimmin’ en in Bangladesh met de Swimmin ’foundation. Hij heeft zijn vliegopleiding doorgezet bij Breda Aviation en zijn CPL en FI opleiding behaald. Nu leert hij kinderen zwemmen, instructeurs hoe ze zwemles moeten geven en mensen zonder hoogtevrees hoe ze moeten vliegen.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL

Dirk Hendriks

Functie
Flight Instructor en Hoofd Technische Dienst

Ervaring
Dirk heeft de opleiding tot vliegtuigonderhouds-technicus afgerond aan de Aircraft Maintenance & Training School in Woensdrecht. Hij heeft zijn PPL, ATPL, IR, NR en FI opleiding afgerond bij Breda Aviation. Dirk is werkzaam in de vliegschool als instructeur, head of maintenance en leeromgeving support.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL

Ruud Hos

Functie
Flight Instructor

Ervaring
Ruud heeft zijn eerste vliegervaring opgedaan bij de Koninklijke Luchtmacht, eerst als helikopterpiloot, later als instructeur op de vliegbasis Woensdrecht. Tijdens deze periode is Ruud ook vliegles gaan geven op Seppe bij de toenmalige voorloper van Breda Aviation. Na zijn militaire carrière maakte hij de overstap naar KLM als gezagvoerder en (chef)instructeur op de Fokker 50. Ruud heeft tot zijn pensioen bij KLM niet alleen de Fokker 50/70/100 gevlogen maar ook de B777 en B737. Bij Corendon Dutch Airlines is hij momenteel nog altijd actief als parttime gezagvoerder. Sinds mei 2021 is hij terug op het nest als instructeur bij Breda Aviation.

Instructie bevoegdheden
LAPL/PPL

Dick Storm

Functie
Flight Instructor

Ervaring
Dick haalde in 1985 zijn PPL brevet bij de KLM Aeroclub. Daarna kon hij bij Schreiner Airways aan de slag als BWK op de Lockheed Hercules. Na een interne omscholing tot vlieger deed hij zijn eerste vliegervaring op in Afrika (Angola). In 1996 begon hij bij de KLM en via de Boeing 747/737/Airbus A330 is hij na 26 dienstjaren bij KLM nu werkzaam als gezagvoerder op de Boeing 777/787. Zo'n 6 jaar geleden heeft Dick zijn PPL weer geldig gemaakt bij Breda Aviation en is hij daar sinds september 2021 werkzaam als Freelance Instructeur om zijn ervaring met aankomende sport- en verkeersvliegers te delen. 

Instructie bevoegdheden 
LAPL/PPL

Diana Wagemakers

Functie
Baliemedewerkster

Ervaring
Diana is vanaf 14 november 2001 werkzaam als baliemedewerkster bij de vliegschool. Begonnen bij International Pilot Academy, dat later Seppe Air Service werd en sinds januari 2015 verder is gegaan als Breda Aviation. Ze houdt zich vooral bezig met het klantcontact aan de balie en telefoon. Dit doet ze met veel plezier en ze hoopt onze klanten nog jaren van dienst te mogen zijn.

Conny Hoefnagels

Functie
Baliemedewerkster

Ervaring
Conny is vanaf november 2022 werkzaam als baliemedewerkster bij de vliegschool. Voorheen heeft ze als secretaresse bij Flowserve in Etten-Leur én bij de ING bank in Breda gewerkt. Ze houdt zich vooral bezig met het klantcontact aan de balie en telefoon. 

Daisy Broekman

Functie
Baliemedewerkster

Ervaring
Nadat Daisy in 1996 haar MEAO diploma behaalde, is ze gaan werken in de financiële dienstverlening. Ze heeft bij verschillende tussenpersonen en een notariskantoor gewerkt als binnendienst medewerker. Vanaf eind juni 2023 is zij een nieuw avontuur aangegaan en is zij bij Breda Aviation werkzaam als baliemedewerkster.