Bij onze pilotenopleiding zijn er twee verschillende vormen van opleiden. Er is een geïntegreerde opleiding waarbij je eerst acht maanden naar school gaat voor de theorie en vervolgens pas de praktijk. Daarnaast is er ook een modulaire dagopleiding waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Flight Academy Breda heeft gekozen voor de modulaire dagopleiding. De kosten voor deze Aviation opleiding zijn niet meer dan de andere opleiding, enkel de manier van lesgeven verschilt.

Nu boeken

Volg onze pilotenopleiding 

Er is bij onze Flight Academy gekozen voor de modulaire pilotenopleiding. Op deze wijze kunnen we flexibeler werken en de opleiding beter afstemmen op de individuele leerling. Daarnaast krijg je tijdens deze opleiding van Aviation meer begrip van de lesstof omdat theorie en praktijk hand in hand gaan. Bovendien kun je gelijk gaan doen waarvoor je bent gekomen: vliegen! Na een tijd ben je helemaal zelf in staat om een vliegtuig te besturen. Wie weet vliegt jij binnen een paar jaar als verkeersvlieger je eigen passagiers naar hun vakantiebestemming. De piloten opleiding van Aviation mag dan wat tijd kosten, maar is het dubbel en dwars waard. De opleiding van Aviation duurt ongeveer 18 tot 22 maanden en voldoet aan alle Europese opleidingseisen. Je kunt je inschrijven voor de opleiding die start in september of de opleiding vanaf maart. De pilotenopleiding kosten hangen af van hoe veel training jij precies nodig heeft. Dit zal blijken naar mate de lessen vorderen.

Schrijf je nu in voor de opleiding

Naast dat je jezelf in kunt schrijven voor de opleiding, kun je ook een vriend een heel mooi cadeau geven, namelijk een cadeaubon voor een proefles vliegen! Ben je benieuwd naar de kosten van een pilotenopleiding? Wij vertellen jou graag meer. Schrijf je nu in voor de pilotenopleiding of kies voor een van de andere diensten met betrekking tot vliegen die Breda Aviation te bieden heeft!

Referenties

Wouter van Hooijdonk, mei 2019:

Ik vond het leerzaam, ook de theorie voor aanvang. De rust die Lois uitstraalt heb ik als prettig ervaren.

Wouter Heuthekers, mei 2019:

Verslavend, prettig, rust. Overdracht van kennis en kunde. Gevoel in goede handen te zijn.

Michiel Gerbranda, mei 2019:

Droom die is uitgekomen! Genoten van de actie, geweldige begeleiding en de snelle leerschool. Zelf vliegen is precies zoals het vooraf lijkt: Een waanzinnige ervaring! Bedankt Peter!!

Lieke Heylen, juni 2019:

Een hele bijzondere ervaring. Fijne instructeur en duidelijke uitleg en toelichting. Hoe mooi is de wereld als je deze van boven kan zien! Hoop op meer vlieguren!

Abigail Braaf, juni 2019:

Echt super tof! Ik heb genoten, blijf zo doorgaan. Bedankt voor alles. Ik heb mijn roeping gevonden!

Bouke van der Werf, juli 2019:

Een geweldige ervaring om zeker nogmaals te doen. De instructeur geeft veel vertrouwen. Ik voelde mijzelf binnen enkele minuten een stuk zekerder. Erg leuk!

René Timmer, augustus 2019:

Geweldig! Een potentiële nieuwe verslaving erbij!

Martijn van Zanten, september 2019:

Bijzonder om zo snel zo veel te kunnen zien. Heel gaaf om zo kennis te maken met het vliegen!

Melanie Ann Anderson, september 2019:

Spannende en bijzondere ervaring. Soms hoogtevrees, maar vooral rust gekregen door Louis. Hij geeft in alle rust uitleg en daardoor heeft hij mij rustig gekregen! Thx!

Barbara Geerlings, oktober 2019:

Een ontzettende leerzame ervaring en beste/juiste keuze die ik op dit moment had kunnen maken. Geweldig!

Kranendonk, januari 2020:

Waanzinnige ervaring! Moet iedereen 1x in z'n leven meemaken. Prachtige tocht over het mooie Brabantse landschap. Veel dank aan Louis!

Rainier van Rey, augustus 2021:

De proefles was erg leerzaam. Het al meteen zelfstandig starten en stijgen is een mooie ervaring voor een eerste vlucht. Smaakt naar meer.

Dhr. Berrevoets, augustus 2021:

Deze proefles was heel erg leuk was een kadootje van mijn kinderen en klein kinderen.Het was een heele aardige piloot: Dhr. Ruud Hos. We hebben een leuke en leerzame vlucht gemaakt.

Arie Zegel, september 2021:

Bedankt voor de fantastische proefles met Jan Broeder als instructeur.

Het was een gezellige en leerzame les.

De vrijheid die je in de lucht ervaart is voor mij onbeschrijfelijk.

Roland Verbraak, september 2021:

De vlucht was super leuk en ik ga zeker nog meer lessen volgen. De interesse is gewekt vanwege het feit dat ik zakelijk veel vlieg binnen Europa en Azie en  mede ook  door een kennis die Pilote is bij Lufthansa .Een van mijn hobby’s is zeezeilen en daar heb je ook te maken met wind , navigeren ,weer en de vrijheid in de natuur. Dat heb ik ook ervaren tijdens de vliegles namelijk bezig zijn met de kunst van het vliegen, natuur en de rust in de lucht. Het is een aanrader om dit een keer mee te maken.

Dimphie Swaanen, oktober 2021:

Het was een geweldige ervaring om zelf te mogen vliegen en zeker een aanrader.

Hans van Maldegem, oktober 2021:

Voor mijn 70e verjaardag heb ik van mijn dochter een proefvliegles gekregen. Ik was daar zeer blij mee, maar ook een beetje zenuwachtig op de dag dat het ging gebeuren , 15 oktober 2021. Aangekomen op luchthaven Breda Airport bij Bosschenhoofd, werden wij vriendelijk ontvangen bij Breda Aviation. Na het nuttigen van een kopje koffie en uitleg over de vlucht door instructeur Tom van Nieuwamerongen , zijn we naar het vliegtuig gegaan. Nadat ik plaats genomen had in het toestel heeft Tom met mij alle vlieg instructies doorgenomen en de toestel check uitgevoerd. Na het opstijgen mocht ik zelf vliegen, Tom hield alles goed in de gaten. De vliegroute had ik vooraf grotendeels zelf mogen bepalen, Tom heeft gecontroleerd of dit binnen het tijdsbestek mogelijk was. Het was een hele mooie ervaring , die ik niet snel zal vergeten. Tom was een zeer vriendelijke en begripvolle instructeur. Bedankt Tom.

Onno Hagers, november 2021:

Voor mijn verjaardag had ik van mijn vrouw een kadobon gehad voor een proefles. Door de corona perikelen was ik niet in staat om hier eerder gebruik van te maken tot een paar weken terug. Na de noodzakelijke administratieve handelingen was het tijd om naar het vliegtuig te gaan met de instructeur. De instructeur, Tom, nam alle tijd om de ins- en outs van het vliegtuig te bespreken en hoe de proefvlucht eruit ging ziet. Na een rondje om het vliegtuig was het tijd om in te stappen. Het weer was, voor de herfst, gunstig enige bewolking met hier en daar blauwe gaten. Nadat we waren opgestegen mocht ik het vliegtuig besturen (onder toezicht van de instructeur uiteraard). Dat voelde geweldig. De minuten leken secondes en het was alweer tijd om te landen.

Na de landing nog een paar mooie foto’s gemaakt. Dit item kan nu van mijn bucketlist.

Daniël, december 2021:

Vandaag een proefles gevlogen met de instructeur Dick Storm. Wat een unieke ervaring was dit! Mede ook door het prachtige weer wat wij hadden maar ook vanwege Dick. Je ziet dat hij veel passie en plezier in zijn werk heeft! Breda Aviation ziet er zeer goed en professioneel uit, ik heb eigenlijk niks om over te klagen.
Het is dat ik maar 5 sterren mag geven anders had het er wel 10 geweest.
Vliegen is altijd al een droom van mij geweest en deze is door Breda Aviation werkelijkheid geworden.

Nogmaals bedankt Dick en Breda Avation voor deze unieke en onvergetelijke dag!

Floortje van Gastel, juli 2022:

Het is superleuk om zelf te mogen en kunnen vliegen. Door een duidelijke instructie is dit prima te doen. Natuurlijk nog niet zo stabiel, wat voor enige misselijkheid zorgde. Maar een ervaring om vaker te gaan doen.

Han Kaas, juli 2022:

Ik vond het zeer spannend maar wel op m'n gemak vanwege de professionele captain. Ik zou nog een vlucht boeken of het aan iemand cadeau geven!

Erik Vos, juni 2022:

Vriendelijke en gepassioneerde instructeurs. Vakkundig en wekken daarmee veel vertrouwen. Ik zou de vlucht aanbevelen aan anderen of aan iemand cadeau geven.

Merel Broere, mei 2022:

Super vlucht gehad. De instructeur had antwoord op al mijn vragen en wist veel te vertellen over de plekken waar wij overheen vlogen. Top ervaring gehad!

Marly Stevens, april 2022:

Ik merk dat ik er steeds meer vertrouwd mee raak. Heb al 5 lessen gehad inmiddels, en vind het steeds weer de moeite waard. En ik ben ook steeds tevreden geweest over de piloot die de les gaf. Ik zou het liefst een brevet halen, maar ik vind dat een te dure hobby om voor mijzelf op te eisen. Ik blijf het heel speciaal vinden.