Flight Academy Breda werkt nauw samen met NextLevel Pilots, een toonaangevende aanbieder van selectietrainingen en voorkeursleverancier van verschillende gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Samen met NextLevel hebben wij een selectieprocedure ontwikkeld.

Toelatingseisen:

  • Minimaal 17 jaar oud
  • Een goede beheersing van de Engelse taal
  • HAVO, VWO of MBO-4 diploma met Engels, wiskunde en natuurkunde

Vóór je met de opleiding start, bekijken we of jij het vereiste niveau hebt om de opleiding succesvol af te ronden. De opleiding tot verkeersvlieger is een opleiding op HBO-niveau. Tevens zal worden bekeken of je, na afloop van de opleiding, een behoorlijke kans maakt om aangenomen te worden bij een luchtvaartmaatschappij. Dit geeft je een helder beeld van je competenties, je kans om een baan te vinden en voorkomt (dure!) teleurstellingen achteraf.

De selectie omvat de volgende onderdelen:

  • Objectieve psychometrische testen. Een serie online testen waarin o.a. taalvaardigheid, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en logisch redeneren worden getoetst en worden beoordeeld ten opzichte van een vergelijkbare database.
  • Subjectieve expert-test. Een selectie dag bij NextLevel waar op basis van je huiswerkopgaven en levensbeschrijving door experts een beeld gevormd wordt van jouw kern-kwadranten, motivatie en achtergrond.
  • Een vliegskill toetsing op een Boeing 737 simulator. Tijdens het vliegen met een B737 full-motion simulator ga je een standaard vliegpatroon vliegen. Hiermee wordt je ‘learning-curve’ en interactie met andere crew-members in kaart gebracht.

Tenslotte ontvang je een individueel ‘overall’ advies op basis van de psychometrische-, subjectieve én de simulator toetsingen. Op basis van dit advies kun je goed voorbereid en weloverwogen beginnen met je vliegopleiding.