Sla je vleugels eens uit!
Voor meer informatie
bel: 0165 318167
European Aviation Safety Agency contact
facebook twitter Google+ Pinterest Instagram English
Enjoy the sky. Learn to fly.

Opleiding Instrumentvliegen - instrument Rating

Tijdens een vlucht kunt u geconfronteerd worden met omstandigheden waarin het zicht zo beperkt is, dat u aan het 'blind vliegen' bent. Op dit soort momenten kunt u enkel nog vertrouwen op de instrumenten van uw vliegtuig en is het een belangrijke kwalificatie om te kunnen vliegen op uw instrumenten.

Het spreekt dan ook voor zich dat de kwalificatie instrumentvliegen/ instrument rating een sterke toegevoegde waarde heeft voor zowel sportvliegers als beroepspiloten.


Eisen behalen kwalificatie instrumentvliegen/ instrument rating

Voor het behalen van de bevoegdverklaring Instrument Rating dient u in het bezit te zijn van het PPL brevet (brevet Sportvlieger) inclusief nachtkwalificatie of het CPL brevet (brevet Beroepsvlieger).

Tevens dient u te beschikken over een geldig IFR R/T (Radio telefonie certificaat) en is een goede kennis van de engelse taal vereist. Daarnaast spreekt het voor zich dat u medisch goedgekeurd dient te zijn.

 

Opleiding instrumentvliegen bij Breda Aviation

U kunt de volledige informatie over de opleiding instrumentvliegen lezen in onze brochure welke u hier kunt downloaden.

Wilt u uw opleiding instrumentvliegen behalen op Breda Airport of graag meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op of kom langs voor een gesprek met één van onze instructeurs.

Contactformulier