Multi Pilot Concept - General Aviation

New training course: Multi Pilot Concept - General Aviation

Regelmatig kiezen gebrevetteerde vliegers met elkaar het luchtruim. Dit verhoogt niet alleen de gezelligheid maar dit biedt ook mogelijkheden om van elkaar te leren.

Elke vlucht kan bijzondere omstandigheden opleveren, een verhoogde werkdruk geven of je kunt met nieuwe, onbekendere situaties worden geconfronteerd. In de “Grote Luchtvaart” is een concept ontwikkeld waardoor samenwerking en taakverdeling in de cockpit leidt tot sterk verhoogde veiligheid. Deze werkwijze wordt Multi Crew Concept (MCC) genoemd.

Breda Aviation heeft een eigen training ontwikkeld, gebaseerd op het MCC maar aangepast aan vereisten in General Aviation waar slechts één vlieger verantwoordelijk kan zijn voor de operatie: de Pilot In Command (PIC). De training heeft daarom de naam Multi Pilot Concept - General Aviation (MPC-GA) gekregen.

Deze training bestaat uit een deel theorie waarin je leert hoe communicatie tussen mensen werkt en hoe deze te verbeteren. Ook leer je veel over de menselijke factoren van samenwerken maar zeker ook hoe deze in de cockpit op een positieve manier gebruikt kunnen worden. Workload management in de cockpit is cruciaal en als team werkt dit veiliger, efficiënter en prettiger.

De training is voor een ieder toegankelijk. Wel stellen we een minimale ervaringseis om de training effectief te laten zijn: Gebrevetteerden kunnen inschrijven en voor leerling-vliegers geldt dat zij ervaring moeten hebben met navigeren en de theorievakken Communicatie en Airlaw hebben afgerond.

De MPC-GA cursus bestaat uit 6 lesavonden en deze vinden plaats op:

  • 7 februari
  • 21 februari
  • 6 maart
  • 20 maart
  • 3 april
  • 17 april

De kosten voor deze MPC-GA cursus bedragen € 525,- 
Inschrijven kan door onze baliedames een mailtje te sturen.

Mail ons

Geplaatst op: 01-02-2024