Sla je vleugels eens uit!
Voor meer informatie
bel: 0165 318167
European Aviation Safety Agency contact
facebook twitter Google+ Pinterest Instagram English
Enjoy the sky. Learn to fly.

Opleiding beroepsvlieger

Piloot worden is een typische jongens- (en meisjes)droom. De gedachtes aan de glooiende horizon, het machtige gevoel dat je hebt als je achter het stuur van een vliegtuig zit en de charme van het pilotenvak, het is iets waardoor beroepsvlieger een zeer populair beroep is. 

Bij Breda Aviation op Breda International Airport kan je de eerste stap zetten naar een carrière als beroepsvlieger en starten met de opleiding tot verkeersvlieger. Deze opleiding tot verkeersvlieger, ook wel commercial pilot licence genoemd, stoomt jou klaar voor het vliegersvak en leert je de capaciteiten die jij als piloot nodig hebt.


Vereisten opleiding beroepsvlieger

Voor aanvang van de opleiding voor het Commercial Pilot Licence/ Air Traffic Pilot Licence (CPL/ATPL) dien je in het bezit te zijn van uw Private Pilot Licence (PPL). Heb je dit brevet nog niet in je bezit, dan kan je bij ons de opleiding tot sportvlieger volgen en dit brevet behalen.

Voor wat betreft de theorie is een goede kennis van de engelse taal een pré en dient het de aanbeveling dat in de vooropleiding aandacht is besteed aan wis- en natuurkunde. Dit is echter geen vereiste, ook zonder vooropleiding kan je aan de theoriecursus beginnen.

Voor de praktijk CPL/ATPL geldt dat je tenminste 150 vlieguren moet hebben gemaakt en in het bezit moet zijn van een geldige medische verklaring klasse I.


Meer informatie opleiding beroepsvlieger

Voor meer informatie over de opleiding tot beroepsvlieger kan je onze brochure downloaden. En je bent uiteraard van harte welkom voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek met één van onze instructeurs, neem hiervoor contact met ons op.